O simpoziju

Organizator: Univerzitet u Travniku, Fakultet za tehničke studije, Bosna i Hercegovina

Datum održavanja: 25.-27.04.2019.godine

Mjesto održavanja: Fakultet za tehničke studije Unverziteta u Travniku, Aleja konzula br. 5, Travnik

Mjesto smještaja gostiju: Hotel Blanca, Vlašić

Hronologija održavanja Simpozija tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod:

Prvi međunarodni naučno-stručni simpozij tekstilnih tehnologija i modnog dizajna u Bosni i Hercegovini održan je u januaru 2016. godine pod nazivom TImod 2016 u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

TImod 2017 održan je u januaru 2017. godine kao drugi međunarodni naučno-stručni simpozij tekstilnih tehnologija i modnog dizajna u Bosni i Hercegovini u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

U aprilu 2018. godine održan je treći međunarodni naučno-stručni simpozij tekstilnih tehnologija i modnog dizajna u Bosni i Hercegovini u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku pod nazivom TImod 2018.

Ovogodišnji simpozij TImod 2019 održava se kao četvrti međunarodni naučno-stručni simpozij tekstilnih tehnologija i modnog dizajna u periodu od 25. do 27. aprila 2019. godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku. TImod 2019 je mjesto gdje nastavljamo zajedno graditi ljepšu budućnost. 

Cilj simpozija

Naučno-stručni simpozij TImod 2019 ima za cilj da nastavi i proširi razmjenu najnovijih međunarodnih iskustava i rješenja među naučnicima, istraživačima i stručnjacima iz oblasti tekstilnih tehnologija i modnog dizajna, te da nastavi kontinuitet stručnih usavršavanja kroz stručni certificirani seminar i kroz različite sadržaje koji su planirani. TImod 2019 nastoji pronaći odgovore kako unaprijediti poslovanje domaćih kompanija kako bi se dominacija lohn poslova koji čine preko 92% svih ukupnih aktivnosti promijenila u korist vlastitog proizvoda ili barem punog proizvoda. Resurse koje posjeduje tekstilna, kožna i obućarska industrija u Bosni i Hercegovini uz masovnost, veliko iskustvo i dobar kvalitet izrade treba iskoristiti i usmjeriti na razvoj domaćih potencijala. 

Pozvani predavači su eminentni naučnici i priznati stručnjaci predmetnih tematskih područja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine itd.

ŠtampaEl. pošta