Najavljujemo TImod 2019

Četvrti međunarodni naučno-stručni simpozij iz oblasti tekstilnih tehnologija i modnog dizajna.

Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku već četvrtu godinu za redom uspješno organizuje međunarodni naučno-stručni simpozij tekstilnih tehnologija i modnog dizajna – TImod.

TImod 2019 je mjesto na kojem će se okupiti eminentni naučnici, istraživači i stručnjaci iz oblasti tekstilnih tehnologija i modnog dizajna te je jedinstvena prilika za razmjenu međunarodnih iskustava iz navedenih oblasti. Cilj simpozija TImod 2019 je pronaći odgovore kako unaprijediti poslovanje domaćih kompanija kako bi se dominacija lohn poslova koji čine preko 92% ukupnih aktivnosti promijenila u korist vlastitog proizvoda ili punog proizvoda. Želeći nastaviti sa permanentnom edukacijom profesora srednjih škola tekstilnog i kožarskog usmjerenja u Bosni i Hercegovini TImod-a 2019 predviđa i stručni certificirani seminar.

Simpozij će biti održan u periodu od 25. do 27. aprila 2019. godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku. 

Neka TImod 2019 bude mjesto gdje nastavljamo zajedno graditi ljepšu budućnost. 

TImod 2018 je inspirisao Općinu Travnik da u saradnji sa Regionalnom razvojnom Agencijom REZ organizuje prvi sajam tekstila, kože i obuće TImod Expo koji ovom  prilikom najavljujemo u terminu 24. - 26.04.2019. godine. TImod Expo biti će organiziran pod pokroviteljstvom Vlade SBK, Ministarstva privrede SBK i uz partnersku podršku Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.Više informacija u rubrici TImod Expo: www.timodexpo.com

 

 

 

 

 

 

 

ŠtampaEl. pošta