Novosti

Intervju sa Sinišom Blagojevič, predstavnikom firme Rigo d.o.o., sponzorom ovogodišnjeg simpozija TImod

Mašina svjetskog standarda u tekstilnoj industriji uskoro u BiH

U toku održavanja simpozija TImod 2019 predstavnik kompanije RIGO d.o.o. iz Slovenije bio je Siniša Blagojevič.

Blagojevič je goste Simpozija upoznao sa stanjem inovativnosti mašina za preradu tekstila, a posebno je govorio o inovativnim strojevima u industriji tekstila, kože i obuće kompanije koju predstavlja. Naglasio je i to da jedna inovativna mašina uskoro dolazi u Bosnu i Hercegovinu, u jednu od firmi u Kotor-Varoši. Tim povodom razgovarali smo sa Blagojevičem.

Kakvo je stanje inovativnosti tekstilne industrije u svijetu?

Kada je u pitanju stanje inovativnosti u tekstilnoj industriji, mogu reći da sve ide ka automatizaciji, smanjenju broja zaposlenih, povećanju kapaciteta i količine proizvedenih komada. Tako da kompletan svijet, kompletna proizvodnja šivaćih mašina i opreme u tekstilnoj industriji ide u smjeru automatizacije.

Jedna vaša mašina uskoro dolazi u BiH. Šta nam možete reći o tome?

Da, dolazi i jako sam ponosan na to. Ponosan sam na firmu i na državu u koju dolazi zato što je to najveća mašina za automatsko krojenje kože u proizvodnom procesu obuće. To je mašina koja ima jako velike kapacitete, koja je potpuno automatizirana, koja će zadovoljavati potrebu u proizvodnom procesu tekstila u šivaoni.

Gdje se sve u svijetu nalaze vaši proizvodi? Koliko su zastupljeni?

Naši proizvodi u svijetu zastupljeni su u svim proizvodnim pogonima gdje se radi tekstil, gdje se radi obuća, gdje se radi namještaj, kao i u automobilskoj industriji.

Šta je ono što vaše proizvode izdvaja od drugih njima sličnih?

Ono što naše proizvode izdvaja od drugih iz ove oblasti je kvalitet, tehnička podrška i jako dobar after-sales servis. To je ono što nas drži i što je ključ našeg uspjeha.

Hvala Vam na izdvojenom vremenu.

Hvala Vama.

ŠtampaEl. pošta