Novosti

Sajam u Travniku okupio učesnike iz šest zemalja

 

Danas je u Travniku svečano otvoren Sajam tekstila, kože i obuće, TImod EXPO 2019.

U dvorani Privredno-sportskog kulturnog centra „Pirota“ u Travniku danas je otvoren prvi specijalizovani Sajam tekstila, kože i obuće, TImod EXPO 2019, koji je okupio učesnike iz regije. U Travniku trenutno boravi dvadeset i devet izlagača iz šest zemalja, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Poljske i Italije. Organizator Sajma je Općina Travnik u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Centralnu BiH – REZ, a pod pokroviteljstvom Vlade SBK/KSB, uz podršku drugih institucija i partnera.

Svečani dio otvorenja Sajma počeo je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, nakon čega su se prisutnima obratili načelnik Općine Travnik, gdin Admir Hadžiemrić, generalni sekretar Udruženja tekstila, kože i obuće, gdin Amir Međić, federalni ministar trgovine, gdin Zlatan Vujanović i premijer Vlade Srednjobosanskog kantona, gdin Tahir Lendo. Nakon pozdravnog obraćanja Sajam je zvanično proglašen otvorenim.

 

U toku prvog dana Sajma održane su dvije modne revije kroz koje su predstavljeni modeli bh. brenda Alma Ras i proizvodi „Dresscode by Prevent“.

Pored modnih revija, upriličeno je i predavanje o stanju i mjestu tekstilne industrije u svijetu, koje je održao dipl. ing. Wolfgang Weis.

Napominjemo, Sajam TImod EXPO 2019 trajat će u periodu od 24. do 26. aprila 2019. godine.

 

 

ŠtampaEl. pošta