O simpoziju

Organizator: Univerzitet u Travniku, Fakultet za tehničke studije, Bosna i Hercegovina

Datum održavanja: 20-22.04.2018.godine

Mjesto održavanja: Fakultet za tehničke studije Unverziteta u Travniku, Aleja konzula br. 5, Travnik

Mjesto smještaja gostiju: Hotel Blanca, Vlašić

Hronologija održavanja Simpozija tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod:

Prvi simpozij TImod održan je u januaru 2016. godine i prerastao je u prvi međunarodni naučno-stručni simpozij tekstilnih tehnologija i dizajna u Bosni i Hercegovini. Održan je u Travniku u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Drugi simpozij TImod održan je u januaru 2017. godine kao drugi međunarodni naučno-stručni simpozij tekstilnih tehnologija I dizajna u Bosni i Hercegovini u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku

Ovogodišnji simpozij TImod održava se kao treći međunarodni naučno-stručni simpozij tekstilnih tehnologija i dizajna u Bosni i Hercegovini u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Cilj simpozija

Organizovanje naučno-stručnog simpozija TImod 2018 ima za cilj da se nastavi i proširi razmjena najnovijih međunarodnih iskustava i rješenja među naučnicima, istraživačima i stručnjacima iz oblasti tekstilnih tehnologija i modnog dizajna, te da se nastavi kontinuitet stručnih usavršavanja kroz stručni certificirani seminar i kroz različite sadržaje koji su planirani,

Pozvani predavači su eminentni naučnici i priznati stručnjaci predmetnih tematskih područja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

IspisE-mail