Poziv za učešće

Poštovani,

Uvažavajući Vaše prijedloge i sugestije o terminu održavanja ovogodišnjeg, trećeg po redu  Međunarodnog  simpozija  tekstilnog  inženjerstva  i  modnog  dizajna  TImod  2018,  zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će se Simpozij održati 20-22.04.2018. na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.  

Cilj simpozija TImod 2018 je nastaviti kontinuitet stručnog usavršavanja kroz stručni certificirani seminar i kroz različite sadržaje koji su planirani, razmijeniti iskustva i prakse u periodu od proteklog TImod-a. 

Učesnici će i ove godine imati priliku da se promovišu preko TImod štandova, a mogu prijaviti i direktno učešće u Programu kroz prezentaciju svoga rada uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom.

Novost Timod-a 2018  jeste samostalno predstavljanje radova studenata Fakulteta za tehničke studije smjera Tekstilno inženjerstvo i dizajn u okviru modne revija koji će pokazati svoj rad i kreativnost pod nazivom „TImod 2018 – Pogled u budućnost“. Na isti način će i učenici Mješovite srednje tehničke škole iz Travnika promovisati rezultate koje postižu u okviru tekstilnog smjera. Samo mali dio onoga šta rade i čime se bave predstavit će modnom revijom pod nazivom „TImod 2018 – To smo mi“.

Želimo se podsjetiti takmičenja srednjih škola iz „Konstrukcije odjeće“ i „Praktične nastave“ koje je držano na prošlogodišnjem TImod-u u kojem su škole pokazale veoma izjednačene rezultate. Učenici Mješovite srednje škole iz Tešnja su bili uspješniji od učenika drugih škola i osvojili su dvije prve nagrade. I za TImod 2018 većina škola je već usmeno najavila dolazak na takmičenje sa najboljim učenicima kako bi konkurisali za osvajanje prvih mjesta i vrijednih nagrada koje i ove godine osigurava naš glavni sponzor „Kimateks“ iz Žepča.

Uvijek aktuelna tema ljudskih resursa i ove godine će imati posebno mjesto i bit će osvijetljena na Okruglom stolu koji će okupiti učesnike na temu paradoksa koji se dešava u Bosni i Hercegovini: Tekstilna industrija doživljava ekspanziju a istovremeno zbog odlaska ljudi iz naše domovine nedostaje tekstilnih radnika!                                          

TImod 2018 Vas poziva da pokušamo zajedno učešćem u Okruglom stolu dati prijedloge i smjernice kako riješiti trenutno gorući problem tekstilne struke.

U prilogu ovog dopisa nalazi se Prva obavijest i okvirni Program sa uputama i kontakt informacijama.     

Nadamo se da ćete u ovom Pozivu prepoznati naše namjere koje nisu kratkoročne, već istinski želimo da TImod postane mjesto gdje će se susretati stručnjaci iz različitih nivoa tekstilne struke: obrazovanja, edukacije, proizvodnje i tržišta, kako bi zajedno unapređivali stanje u tekstilnoj industriji. Svi koji smo sudionici procesa i članovi tekstilne porodice u BiH imamo odgovornost prema našoj struci koju jedino, Mi kao njeni predstavnici možemo unapređivati i razvijati. Svi nivoi, osnovno, srednje i visoko obrazovanje, realni sektor i tržište gdje se susreću ponuda i potražnja, trebaju biti ujedinjeni u jedan proces koji može uspostaviti sistem za bolju budućnost tekstilne struke i ljudskih potencijala koji tu struku nose. Fakultet za tehničke studije, kao jedna karika u lancu navedenih, organiziranjem trećeg po redu Međunarodnog simpozija TImod 2018, pokazuje kontinuitet u radu i želju da se i ove godine vidimo u Travniku i zajedno nastavimo put jačanja naših poslovnih odnosa koji su ključ uspjeha i prezentacija snage jedne struke koja bez jedinstva ne može imati kvalitativni odraz na polju razvoja i stabilnosti plasmana u svim segmentima njenog poslovanja i postojanja.                                                        

Radujemo se susretu i čekamo Vas u Travniku!

Bit ćemo slobodni da Vas kontaktiramo u cilju dobijanja povratne informacije.                  

Srdačan pozdrav!

 

 

 

IspisE-mail