Uručene nagrade pobjednicima takmičenja TImod 2018

Drugog dana Trećeg međunarodnog simpozija TImod 2018 održano je  takmičenje iz predmeta “Konstrukcija odjeće“ i „Praktična nastava“ za učenike srednjih škola tekstilnog usmjerenja.

Nagrade za takmičare obezbijedili su organizator simpozija Fakultet za tehničke studije i sponzor firma Kimatex d.o.o.  Nakon što su učenici izvršili svoje obaveze, stručni žiri našao se  pred velikim izazovom. Bilo je teško izabrati najbolje u mnoštvu kvalitetnih radova pa su presudili detalji.

Iz konstrukcije odjeće prvo mjesto je osvojila  Dženita Haskić i osvojila punu stipendiju za prvu godinu studija na smjeru Tekstilno inženjerstvo i dizajn na Fakultetu za tehničke studije. Drugo mjesto i 50% stipendije za prvu godinu studija osvojila je Ajla Halilović, a treće mjesto pripalo je Dijani Durić koja je osvojila 25% stipendije.

Iz šivanja odjevnih predmeta prvo mjesto pripalo je Elmedinu Abazu, učeniku Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Goražde koji je osvojio šivaći stroj JACK JK-F4, drugo mjesto pripalo je  Elmi Bureljić iz Mješovite srednje škole „Tešanj“ koja je osvojila Elektronski parni kotao sa peglom, a treće mjesto i nagrada rotacioni nož za krojenje pripala je Elmi Kamenčanin iz Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica.

Galeriju pogledajte na https://fts.ba/nova/urucene-nagrade-pobjednicima-takmicenja-timod-2018/

IspisE-mail