Grafx medijski pokrovitelj Trećeg međunarodnog simpozija TImod 2018

Studentski časopis Grafx medijski je pokrovitelj ovog izuzetno interesantnog događaja. Treći međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna TImod 2018 čiji je organizator Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku, uz partnerstvo Privredne/gospodarske komore FBiH i Kimateksa d.o.o. iz Zagreba održat će se od 20. do 22. aprila 2018. godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Učesnici i gosti će imati priliku poslušati predavanja uglednih profesora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije te stručnjake iz prakse iz EU.

Među učesnicima simpozija su brojni predstavnici visokoškolskih ustanova, direktori, profesori i učenici tekstilnih škola iz BiH, predstavnici tekstilnih firmi u BiH i regionu, predstavnici Privredne komore – odjel tekstila i dr.

Ovogodišnji TImod nudi raznovrsne sadržaje – od okruglog stola na temu „Planiranje potrebnih kadrova u tekstilnoj industriji“, stručnog seminara do modne revije studenata Fakulteta za tehničke studije smjera Tekstilno inženjerstvo i dizajn i učenika Mješovite srednje tehničke škole u Travniku pod nazivom „TImod 2018 – Pogled u budućnost“.

 

Novinari Grafxa će, kao i do sada, redovno izvještavati o dešavanjima, razgovorima i intervjuima sa pozvanim predavačima i učesnicima.

 

 

 

IspisE-mail